Lördag 9/3 - "Die-In" i Nordstan

Under Month of Israeli apartheid har nätverket Stäng ner Elbit en aktionsvecka 4-10 mars. På lördag gör vi en manifestation för Gaza!

I det pågående och eskalerande folkmordet i Gaza har över 30 000 människor dött sedan 7 okt, snart 13000 barn mördats. Vi hedrar de döda, sörjer dem och kämpar vidare för de överlevande i den etniska rensning Israel utför. Detta med en manifestation för framför allt barnen i Gaza.

Vi kräver av svenska regeringen att sluta köpa vapensystem från Israels största vapenföretag med dotterbolag i Göteborg: Elbit systems Sweden. Riv avtalet!
Elbit ut ur Sverige!

Sluta bidra till tidernas mest väldokumenterade, öppet rapporterade folkmord på civila i Palestina! Och 76 år av förtryck.

Vi ses några stenkast från Gustav Adolfs torg, inne på gården vid Kronhusbodarna för att kunna gå igenom upplägget på den sk ”Die in” vi tänkt göra för att väcka uppmärksamhet. Det påminner om en flashmob -en överraskande blixtdemonstration - några i taget faller till golvet inne i Nordstan - på en given signal. Fler och fler ramlar ner och ligger livlösa - nallar, dockor kommer spridas ut omkring oss som ligger likt döda, bombade individer.

Ta gärna oömma kläder på! Om fejkblod eller damm på, så dölj med ytterplagg- och har du palestinasjal eller flaggor, plakat, så vill vi de är dolda tills die in:en startat. Vi sjunger Leve Palestina när vi efter några minuter kommer upp till stående igen. Tal kommer hållas innan vi lämnar Nordstan men helst inte otaliga slagord.

Ses Du brydda, om världens och Gazas barn i så akut behov av permanent eldupphör och ett slut på ockupationen och israelisk apartheid! 🍉🇵🇸🕊️🌊👩🏽‍🍼