Tal från välkomnandet av Ship to Gaza 4/5

I dag var Stäng ner Elbit med och välkomnande Ship to Gaza och skeppet Handala till Göteborg! En representant för Stäng ner Elbit höll följande tal:

Nu har det gått mer än 211 dagar och fortfarande har vi inte en endaste gång fått höra Sveriges regering fördöma izrahells  terrorkrig mot palestinierna i Gaza och på Västbanken.

Vad tycker ni om det ??? Buuu

Hur många fler mammor och pappor i Gaza ska behöva se sina små barn dö av svält eller bomber ? Många får inte ens möjlighet att begrava sina barn, Därför att de efter flera månader fortfarande ligger begravda under rasmassorna. Hur många flera barn ska tvingas att växa upp utan en eller båda av sina föräldrar och kanske helt utan släktingar?  Hmm Precis som jag har vuxit upp utan min  pappa. Han blev ju mördad på sitt arbete under en flygbombning. Jag var tvungen att plocka ihop honom i små bitar i en plastpåse … alltså samla ihop hans kroppsdelar för att kunna begrava honom… då var jag 10 år gammal.

Eller som mina brorsbarn som kommer att växa upp utan sin pappa, eftersom han aldrig kom tillbaka när han gick ut en dag nu i December och skulle få tag på mjöl för att baka bröd till sina barn.

Det här började inte den 7e oktober! Det har pågått så länge jag kan minnas och långt innan mina föräldrar föddes! Jag minns hur min mamma brukade säga åt oss syskon att sprida ut oss varje gång hon hörde bomb flygplanen närma sig… sprida ut oss för att vi inte skulle  dö alla på samma gång.

Jag är 25 år men jag känner mig som en gammal farfar, för att jag haft  så många hemska upplevelser  när växte upp i Gaza och jag kan inte förstå hur jag har lyckats överleva trots alla gånger som jag trodde att det var min tur. Och det var nära.. som den där  gången  2014 när jag var 16 år gammal då det föll en bomb på vårt hus och huset  rasade samman när jag var ensam hemma. Jag blev  skadad och låg fast under rasmassorna i 3 nätter utan hjälp därför att ambulansen och sjukvårdspersonal inte kunde  komma åt mig och rädda mig på grund av bomberna som föll ner och ambalumssjukvårdsrna blev också bombade.

Då Förstår ni ju varför man ska inte stödja vapenindustrin som Elbit system till exempel som vi har i Sverige. Elbit system är en största izrahells vapentillverkare och skryter i sin reklam att deras vapen är stridstestade och detta innebär att de testade på den palestinska civilbefolkningen i Gaza och Västbanken.

Nu är det viktigt att vi fortsätter vår kamp  för att få Elbit system ut ur från Göteborg och ut ur Sverige!  Eller hur?

 Stäng ner Elbit!! Stäng ner Elbit!! Den 12 e maj nu på söndag är det bra om så många som möjligt kan åka till Skövde för att där tänker Elbit öppna ett nytt kontor men vi ska sätta stopp för! Eller hur ? I fall det någon som vill anmäla sig att åka till Skövde så får gärna ta kontakt med mig så får ni  hjälp utav mig.

Sist men inte minst jag har märkt att vi blir färre och det är verkligen synd och skam. Vi som bor i ett relativt demokratisk land vi har ansvar att kämpa för dom som inte kan själv kämpa för sin frihet. Så därför ska vi inte ge upp utan vi ska fortsätta kämpa tills Palestina blir fritt !!!!